Singapur’da Üniversite Okumak
Singapur’da eğitim, 12 yaşına kadar olan tüm çocuklar için ücretsiz ve zorunludur. Bu durum, bir çocuk üniversiteye gitmek istemese bile, hükümet kolej eğitimini zorunlu hale getirdiği için geçerlidir. Birçok kişi bu sistemin katı olduğunu ve öğrencilerin başarılı olmasını zorlaştırdığını düşünüyor, ancak faydaları da var. Eğitimli vatandaşlar, üniversiteye gitmeyen meslektaşlarına göre çok daha iyi durumdadır, bu nedenle Singapurluların eğitim sistemlerinin nasıl çalıştığını anlamaları önemlidir.
Singapur’daki öğrenciler, üniversitenin ilk yıllarında ulusal sınavı geçmek zorundadırlar. öğrenimlerine devam edebilirler. Sınavlar zordur ve pratik değeri yoktur, ancak sınavı geçmek, öğrencinin temel konuları anladığını doğrular. Eğitimine devam etmek isteyen herkes için sınavı geçmek zorunludur; buna kolej veya liseden yeni mezun olanlar da dahildir. Vatandaş olmak, orduya katılmak veya iş bulmak isteyen herkes için de zorunludur. Bu katı yaklaşım, kimsenin gerekli dersleri atlamamasını ve üniversite sırasında dikkat dağıtıcı unsurları sınırlandırmamasını sağlar.
Singapur’daki üniversite mezunları, iş aramaya başlamadan veya vatandaş olmadan önce ulusal sınava girmelidir. Çoğu işveren birini işe almadan önce üniversite diplomasına ihtiyaç duyduğundan sınavın pratik değeri vardır. Bu aynı zamanda adayları vatandaş olmak için benzer bir testi geçmeleri gereken vatandaşlık sınavlarına hazırlar. Hükümet, herkesin kolayca geçmesi durumunda fırsatları sınırladığı için, insanların sınava kaç kez girebileceğini sınırlar. Ayrıca, bu ilk engeli de asla geçemedikleri için yeterince çalışmayanlar için zor. Üniversite sırasında dikkat dağıtıcı unsurları sınırlamak, birisinin sonunda bu sınavı geçmesini ve işverenlerle çalışma deneyimi kazanmasını sağlamaya yardımcı olur.
Üniversite sırasında dikkat dağıtıcı unsurları sınırlamak, öğrencilerin mezun olduktan sonra kullanabilecekleri temel bilgileri öğrenmelerine yardımcı olur. Ayrıca, eğitim fırsatlarını sınırlamak, öğrencilerin kolay sınıflarda gezinmesini ve değersiz dereceler kazanmasını engeller. Bu yönleri sınırlamak, eğitimli bir nüfus olmadan zamanla büyüyecek kadar istikrarlı eğitimli bir toplum oluşturmaya yardımcı olur.