Milli İlimler Akademisi
Azerbaycan Milli İlimler Akademisi nde okumak ister misin? Kendi potansiyelini aşarak ülkene ve dünyaya faydalı araştırmalar ve icraatlar yapmak? Donanımlı ve kaliteli bir okulda bu hayali gerçekleştirmek zor değil. Azerbaycan ulusal Bilimler Fakültesi çok sayıda yabancı öğrenciye ve Türk öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyor.
Dilersen mektep meselesinde kısaca bilgi edinelim. Okuluna aşina olmak alışmak için her şeyden evvela müessese aşamasını tarihini bilmek gerekir. 1920-1922 yıllarına insani, tıp ve doğa bölümlerinden oluşan bilimsel dernekler kurulmuş ve etkinlik göstermişti. Ardından okul kamusal olduğu için Azerbaycan hükumetine devredildi. 1929 yılında Azerbaycan Bilimsel Araştırma Enstitüsü kuruldu ve tabiat, biyoloji, tarih ve etnografya, lisan bilimi, edebiyat, sanat, felsefe, Sovyet ve şark, devlet ve hukuk bölümleri bulunmaktaydı. 21 Mayıs 2002 yılında 81.sayılı karara göre yapısal değişikliğe geçildi.
Bilişim Telekomünikasyon Bilimsel Merkezi’nin (İTEM) veri tabanına Bilgi Teknolojileri Enstitüsü (İTÜ), Radyasyon Araştırmaları alanının (RTS) veri tabanına Radyasyon Sorunları Enstitüsü (RPi) olarak oluşturuldu. iTü anh’ın temel faaliyet yönleri yeni bilgi teknolojileri bazında türlü sahaların informasiyalaşdırılması, entelektüel bilgisayar ağları ve sistemlerinin oluşturulması ile bilgi güvenliği sağlanmıştır. Radyasyon Sorunları Enstitüsü esas faaliyet yönleri radyasyon teknolojisi, radyasyon güvenliği, geleneksel olmayan enerji dönüşüm sorunları, etraf, radioekologiyadır. NASA’nın şuan ki başkanı Akif Elizadedir.
Azerbaycan (Ulusal) Milli İlimler Akademisi YÖK Denklik
Azerbaycan’da yurtdışı eğitim planları yapan ve bunun için her zaman en doğru seçimi yapmak isteyen kişiler Azerbaycan Yök denkliği mutlaka çok titiz bir şekilde araştırma yapmalıdırlar. Birçok farklı üniversite olması sebebi ile çoğu zaman kararsız kalan insanlar aynı zamanda bu seçimleri nasıl yapacaklarını da çok iyi bilmelidirler. Bizler de uzun zamandan bu yana insanlara bu tarz konular hakkında yardımcı olan güvenilir bir iş ortağı olarak tüm öğrencilere hangi üniversiteleri nasıl seçecekleri hakkında bilgiler veriyoruz. Yurtdışında eğitim almak isteyen kişiler öncelikle seçecekleri üniversitelerin denklik işlemleri hakkında zorluk çıkarmamasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde tıpkı ülkemiz de eğitim alan kişiler gibi üniversite sınavına girmeleri ve aynı zamanda ilgili bölümer için mutlaka gerekli puanları alabilmeleri gerekmektedir.
Bu stresi çekmemek için kesinlikle ülkemiz ile denklik veren üniversiteler listesini incelemek gerekmektedir. Bu liste her sene yapılan özel incelemeler ve denetlemeler ile yeniden düzenlenebilmektedir. Bu sebeple insanlar kesinlikle bu listenin en güncel ve en son haline bakmalıdırlar. Bilindiği gibi ülkemiz de denklik konusunda özel kriterler uygulanmaktadır. Bu kriterlerin en başında ise mezun olunan üniversitelerin dünya sıralamasında ki yerleri gelmektedir. Eğer seçilen üniversiteler dünyanın en iyi 1000 üniversitesinden biriyse o zaman mezun olan öğrencilerin denklik işemlerine hemen başlama olanağı bulunmaktadır.
Denklik İşlemleri Hakkında Sorun Yaşamamak İçin Doğru Adres
Birçok kişi bu konuya gerekli özeni göstermedikler için çok ciddi sorunlar yaşamakta ve aynı zamanda kısa zaman içinde bitmesi gereken işlemleri gereksiz yere uzatabilmektedirler. Bu konu hakkında her zaman dikkatli olmaları gereken insanlar diledikleri zaman eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı uzmanları ile iletişime geçebilir ve gerekli tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde alabilirler. Özellikle seçilecek olan üniversitelerin denklik konusunda kolaylık sağlaması çok önemlidir. Bu sebeple bizler çoğu zaman öğrencilere Azerbaycan (Ulusal) Milli ilimler Akademisi yök denklik işlemleri hakkında bilgiler verip bu üniversitelerin kendileri için çok doğru bir seçim olduğundan bahsediyoruz. Bu sayede tüm öğrenciler kısa zaman içinde aradıkları özellikleri taşıyan üniversitelere kayıtlarını yaptırabilmektedirler.
Bilindiği gibi birçok Türk öğrenci sürekli olarak Azeri üniversiteleri hakkında araştırmalar yapmakta ve bu ülkede eğitim almanın kendileri için en doğru kararlardan biri olduğunu düşünmektedirler. Yabancı dil sorunu olmamasından iki ülke halkı arasında her zaman sıcak ilişkilerin olmasına kadar birçok konuda aradıklarını bu ülkede bulabilmekte olan öğrenciler bu sayede meslek hayatlarına da kendilerinden emin bir şekilde hazırlanabilmektedirler. En önemlisi de aldıkları saygın diploma ile mesleklerini hem ülkemiz de hem de dünyanın birçok farklı ülkesinde gönül rahatlığı ile yapabilmektedirler. Herkes için çok önemli olan bu kriterler hakkında bilgi almak isteyen kişiler diledikleri zaman bizlerden istedikleri desteği alabilmektedirler.
Okulda Bulunan Bölümler Sırasıyla Şöyledir:
Azerbaycan Ulusal Milli İlimler Akademisi Bölümleri
Fizik – Matematik ve Teknik Bilimleri Bölümü
- Fizik Enstitüsü
- E.Hüseynov adına Sibernetik Enstitüsü
- Matematik ve Mekanik Enstitüsü
- Nasiruddin Tusi adına Şamaxı Astrofizik Gözlemevi
- Radyasyon Sorunları Enstitüsü
- Bilgi Teknolojileri Enstitüsü
- Kimya Bilimleri Bölümü
Kimya ve Bilim Bölümü
- YHMəmmədəliyev adına Petrokimya Prosesleri Enstitüsü
- Kimya Problemleri Enstitüsü
- Ə.Quluyev adına Katkı Kimyası Enstitüsü
- Polimer Malzeme Enstitüsü
- Petrokimya Prosesleri Enstitüsü’nün Deney-Sanayi Fabrikası
- Konumu Hakkında Bilimler Bölümü
Coğrafya ve Biyoloji Bölümü
- Jeoloji Enstitüsü
- İddia adına Coğrafya Enstitüsü
- Biyoloji Bilimleri Bölümü
- Botanik Enstitüsü
- Zooloji Enstitüsü
- Genetik Kaynaklar Enstitüsü
- İ.Qarayev adına Fizyoloji Enstitüsü
- Toprak ve Ağrokimiya Enstitüsü
- Mikrobiyoloji Enstitüsü
- Merkezi Botanik Bağı
- Dendrologiya Enstitüsü
- Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü
Tarih ve Edebiyat Bölümü
- Bakıxanov adına Tarih Enstitüsü özellikle
- Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü özellikle
- Ekonomi Enstitüsü özellikle
- Felsefe ve Hukuk Enstitüsü özellikle
- Akademik Ziya Bünyadov adına Şarkiyat özellikle
- İnsan Hakları Araştırma Enstitüsü özellikle
- Nizami adına Edebiyat Enstitüsü özellikle
- Nesimi adına Dilbilim Enstitüsü özellikle
- Fuzuli adına Elyazmaları Enstitüsü özellikle
- Mimarlık ve Sanat Enstitüsü özellikle
- Azerbaycan Tarih Müzesi özellikle
- Folklor Enstitüsü özellikle
- Gencevi adına Azerbaycan edebiyatı müzesi özellikle
- Hüseyn Cavidin ev müzesi özellikle
Azerbaycanda Üniversiteler ve Bölümler
Azerbaycan Üniversitesi | Azerbaycan Tıp Üniversitesi |
---|---|
Bakü Devlet Üniversitesi | Azerbaycan İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi |
Azerbaycan Teknik Üniversitesi | Azerbaycan Devlet Üniversitesi |
Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi | Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi |
---|---|
Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi | Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi |
Slavyan Üniversitesi | Nahçivan Üniversitesi |
Azerbaycan neyle girilir?
Bu anlaşmaya göre Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları yeni çipli kimlik kartı ile her iki ülkeye de 90 gün süreyle vizesiz seyahat edebilecek.
Azerbaycan diploması avrupada geçerli mi?
Azerbaycan Üniversitesinden başarı ile mezun olduktan sonra alacağınız diploma tüm Türk Cumhuriyetlerinde geçerlidir. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemine denklik denir.