Yurtdışına Gidiş Rehberi
Yurtdışında bir üniversitede ya da dil okulunda eğitim almak isteyen öğrenciler için yapılması gereken en önemli işlem öğrenci vizesi alma işlemleridir. Elbette bir ülkeye giriş yapmak, eğitim almak ve bir ülkede yabancı olarak bulunmak için resmi şekilde vizenin alınması gerekmektedir.
Vize hazırlık aşaması, mutlaka ön hazırlık yapılarak ve belgelerin eksiksiz şekilde temini, hazırlanması ve ibrazı ile yapılması gereken bir süreçtir. Vize başvurusunun yapılması için birtakım belgelerin mutlaka temin edilmesi gerekmektedir. Bunlar:
Pasaport aslı ve, pasaportun ilk sayfasının fotokopisi, istenilen sayıda ve istenilen resmi boyutlarda çektirilecek fotoğraf, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan vize kayıt formu, vize harcının ödenme belgesi, öğrencimizin mezun olduğu liseden alınan resmi diploma, not kayıtları içeren transkript, öğretmenlerden alınan referans belgeleri, tatilde kursa gidecek öğrencilerimiz için ise okullarından alınan izin belgeleri, eğitimleri devam eden öğrenciler için de aynı şekilde eğitim izin belgesi hazırlanması gerekmektedir.
Vize başvurusu için kayıt olunacak ve gidilecek okuldan alınan kabul belgesinin de temini lazımdır. Gelir belgelerinin temini de son derece önemlidir. Buna göre, şahsınıza ait olan taşınmaz kayıtları, araç kayıtları ve banka gelirlerini gösteren hesap kayıtları ve aynı şekilde aile bireylerine ait, söz konusu kayıtların ibrazı gerekmektedir. Çalışan öğrencilerimiz işyerinden aldıkları çalışma belgelerini ve maaş bordrolarını, ailelerin çalışma kayıtlarını da ibraz etmelidir. İşyeri sahipleri olan öğrenci ya da ailelerin de bu şekilde kayıtlarını sunmaları gerekmektedir.
Vize Hazırlık Aşaması
işlemlerinde, erkek öğrencilerin askerlik belgeleri sunmaları da gerekmektedir. Evli olan öğrenciler ise medeni durumlarını gösteren evlilik cüzdanları iletmeleri önemlidir. 18 yaşın altında olan öğrencilerin ise velilerinden alınan izin belgesini sunmaları lazımdır. Vize başvurusu yapacak öğrencilerimizin cumhuriyet savcılığından sabıka kaydı almaları da gerekir. Avrupa Ülkeleri için ise, öğrencilerimizin Avrupa’da geçerli olacak sağlık sigortası işlemlerini yaptırmaları da gerekir.
Vize hazırlık aşaması işlemlerinde her noktada profesyonel öğrenci danışmanlarımızın sizlere yardımcı olacağının altını çizerek belirtelim. Belgelerin temininde doğru yol göstermemizle kesinlikle zorlanmayacaksınız. Birçok öğrencimiz gibi, sizin de belgelerinizin hazırlanmasını ve öğrenci vizesinin alınmasında yardımcı olacağız.
Belgelerin kesinlikle doğru ve resmi kurumlardan alınmış olması çok önemlidir. Çünkü vize kabul sırasında resmi kurum tarafından, belgelerin incelenmesi söz konusu olacaktır. Resmi belgelerinin vize başvurusu yapılan ülkenin diline tercüme edilmesi de yerinde olacaktır. Vize başvuruları, yaklaşık olarak 6 hafta ile 8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Bu nedenle, eğitim danışmanlarımızın sizlere belirttiği tarihlerde hazırlıklarınız yapmanız yerinde olacaktır. Vize başvurunuzun tamamlanması ile sonuçlanması durumu size bildirilir. Siz şahsen takip edebilir yada öğrenci danışmanlarımızdan takibi isteyebilirsiniz. Vize başvurusu sırasında ödenen harçların, reddi durumunda geri alınma durumunun söz konusu olmayacağını belirtelim. Bir evrak eksiği ile reddedilen başvurular için yeniden başvurunuzu eksikliği gidererek yapabilirsiniz.
Yorum Yap