Yurtdışında Üniversite: Lise Mezunları

Yurt Dışında Üniversiteye Başlayabilir Miyim

Liseden Mezunum Yurt Dışında Üniversiteye Başlayabilir Miyim?

Evet başlayabilirsiniz. Liseden mezun olduktan sonra Azerbaycan, Moldova, Ukrayna, Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerdeki üniversitelerde lisans eğitimi alabilmek için doğrudan başvuru ve kayıt işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Ülkemizdeki sınav sisteminden bağımsız olarak kayıt kabul eden üniversiteler sadece lise diploması ile Türk gençlerine eğitim olanağı tanımaktadır. Düz lise, meslek lisesi veya Anadolu Lisesi mezunu olan her Türk genci doğrudan başvuruda bulunabilmektedir.

Yurt dışında lise mezunu olarak lisans eğitimi almak isteyen gençlerimizden taban puan istenmediği için de herhangi bir koşul yoktur. Yabancı dil sınavı da uygulanmamakta ancak bazı bölümlerde hazırlık sınıfı bulunduğundan gençlerimiz kayıt yaptırdıktan sonra 1 yıl boyunca dil eğitimi almaktadır. Öte yandan bazı okullar için 25 yaş altında olma sınırı vardır ki bu da başvuruda bulunulacak okulun koşullarında duyurulmaktadır. Bunların dışında herhangi bir zorlayıcı veya bağlayıcı etken bulunmamaktadır. Senelik harç bedelleri oldukça düşük olan yurt dışındaki üniversitelerde lise mezunu olarak hemen lisans eğitimine başlamak Eurostar Yurtdışı Danışmanlık ofislerine giderek son derece kolaydır.

Yurtdışında Üniversite

Göçmen öğrenciler – yurtdışında okumak için gidenler – son on yılda daha yaygın hale geldi. Birçoğu ülkenin en iyi kolejlerinden ve üniversitelerinden mezun olan insanlar. Ancak yurt dışında okuyan üniversite öğrencileri denilince akla genellikle sırt çantalı gezginler gelir. Bu, yerel eğitimli üniversite öğrencilerine karşı göçmenler için hayatın nasıl olduğu konusunda biraz kafa karışıklığına yol açabilir. Öğrencilerin yurtdışında eğitim almayı nasıl ve neden seçtiğini anlamak, bu küresel nüfusu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

İlk olarak, okul için yurt dışına giden üniversite öğrencilerinin genellikle “göçmen öğrenciler” olarak adlandırılmayı tercih ettiğini bilmek faydalı olabilir. Çünkü eğitim için yurt dışına çıkmak göçmen işçi olmaktan farklı bir deneyimdir. Göçmen öğrenciler seçtikleri çalışma alanının bu ayrımı kamuoyuna yansıtmasını isterler. Genellikle yerel iş fırsatları hakkında genel bir fikre sahiptirler, bu nedenle eğitim maliyetlerini desteklemek için eğitimlerini yarı zamanlı çalışma veya diğer faaliyetlerle tamamlayabilirler. Ayrıca, çalışmalarını finanse etmek için yerel bir burs veya hibe almayı da düşünebilirler.

Genel olarak konuşursak, göçmen öğrencilerin iş yükü ve eğitim modelleri genellikle yerel olarak eğitim görmüş üniversite öğrencilerininkine benzer. Bunun nedeni, bir öğrencinin kendi ülkesindeki üniversiteler tarafından alınan öğrenim ücretlerinin, orada sunulan asgari maaşla oldukça iyi bir şekilde karşılaştırılmasıdır. Ek olarak, yaşadıkları yer ile çalıştıkları yer arasındaki zaman dilimi farkı, eğitimsel ve duygusal düzeyde fiziksel olarak zorlayıcı olabilir. Okurken, birçok göçmen öğrenci, eğitim maliyetlerini desteklemek için yarı zamanlı işlerde de çalışır. Evden uzakta yaşarken hem ders çalışmak hem de çalışmak arasında denge kurmak zor olabilir, ancak birçoğu uzun vadeli hedefleri için bunu gerekli buluyor.

Yurtdışında üniversitede okurken, göçmen öğrenciler genellikle kendi ülkelerindeki diğer üniversite mezunlarıyla evlerini paylaşırlar. Bu şekilde, genellikle yerel olarak eğitim görmüş üniversite öğrencilerine benzerler. Ancak, göçmen öğrenciler genellikle akademik nedenlerden ziyade bu amaçla yeni bir dil öğrenirler. Bazıları, öğrenimlerine başlamadan önce yeni bir dil öğrenmenin kendi kendini yenilgiye uğrattığını düşünüyor; diğerleri bunu, üniversitedeki diğer uluslararası insanlarla bağ kurmalarını sağlayan etkili bir sosyalleşme biçimi olarak görüyor. Yerel olarak eğitim almış üniversite öğrencileri, eğitimden önce veya okurken yeni bir dil öğrenmekte zorlansalar da, genellikle akademik nedenlerle bunu gönüllü olarak yaparlar. Bu şekilde, kültürel olarak yabancı fırsatlar genellikle yerel olarak eğitim almış sözde akademisyenlere kendilerini doğal olarak sunarlar – ancak göçmen öğrenciler için her zaman bu kadar kolay veya doğal değildir.

Göçmen ve yerel eğitimli üniversite öğrencilerinin deneyimleri birkaç önemli konuda farklılık gösterir. yollar. Her iki grup da kolej veya lisansüstü dereceler için yurt dışında okurken, ilk grup evden uzakta yaşadı ve eğitimlerine hazırlanmak için yeni bir dil öğrendi; ikincisi ise sadece seyahat etmeyi öğrendi ve zaman zaman becerilerini okurken iş bulmak için kullandı. Lize mezunlarını dört gözle bekleyecek çok şey var!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1