Slovenya Asgari Ücret

Slovenya Asgari Ücret

Slovenya Asgari Ücret

 

Slovenya’da asgari ücret ne kadar?
2021 itibariyle Slovenya’da asgari ücret 940,58 Euro’dur.

Aşağıdaki tablo, yıllara göre Slovenya’da asgari ücretlerdeki değişiklikleri göstermektedir:

YILLAR ÜCRET
2017
804,96 Euro
2018
842,72 Euro
2019
886,63 Euro
2020
940,58 Euro

Slovenya’da saatlik ücret nedir?
Slovenya’da 2021’de saatlik ücret 11 avro olarak belirlendi.

Slovenya’nın kişi başına düşen milli geliri nedir?
2019 yılında Birleşmiş Milletler verilerine göre Slovenya’nın kişi başına düşen geliri 26.062 oldu.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 2018 verilerine göre Slovenya’nın kişi başına düşen geliri 26.243 dolar olarak hesaplanıyor. Uluslararası Para Fonu’na göre, Slovenya’da yaşam, insanlara birçok Avrupa ülkesine kıyasla daha yüksek bir refah seviyesi sunuyor.

Slovenya’da hangi işler çok para kazandırır?

Slovenya’da bazı yüksek ücretli işler tıp, hukuk, mühendislik ve teknoloji alanlarındaki pozisyonları içerir. Diğer yüksek ücretli işler, işletme, finans ve danışmanlık alanlarındaki yönetici rollerini içerebilir. Genel olarak, yüksek vasıflı ve uzmanlaşmış meslekler daha yüksek maaş verme eğilimindedir. Maaşların, bireyin eğitim düzeyi ve deneyimi, çalıştıkları sektör ve belirli iş rolü gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebileceğini akılda tutmak önemlidir. Ayrıca, Slovenya’da yaşam maliyetinin diğer bazı ülkelerdekinden daha düşük olabileceğini ve bunun da maaşların satın alma gücünü etkileyebileceğini belirtmekte fayda var.

Slovenya’daki En İyi 10 İş Nelerdir?

Slovenya’da “en iyi” işleri belirlemek zordur, çünkü “iyi” bir işi neyin oluşturduğu sübjektiftir ve kişinin ilgi alanlarına, becerilerine ve değerlerine bağlı olabilir. Bununla birlikte, Slovenya’da bazıları tarafından en iyiler arasında sayılabilecek bazı yüksek ücretli ve talep gören işler şunlardır:

doktor
Avukat
Mühendis
BT uzmanı
Yönetici (ör. CEO, CFO)
Finansal Analist
Danışman
Araştırmacı
Profesör
Mimar
Bir kişi için en iyi işin, kişisel koşullarına ve kariyer hedeflerine bağlı olacağını yine belirtmekte fayda var. Kariyer seçeneklerini değerlendirirken iş tatmini, iş-yaşam dengesi ve işin toplum üzerindeki genel etkisi gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Slovenya’da işsizlik oranı nedir?
Slovenya 2,1 milyon nüfusa ve %3,8 işsizlik oranına sahip.

Slovenya’da işçi hakları nasıl?
Sloven işçilerin hakları Sloven İstihdam Yasası tarafından korunmaktadır. Slovenya’da çalışan işçiler, iş sözleşmesi, asgari ihbar süreleri, işverenin iş sözleşmesini haksız nedenlerle feshetmesi, ücretlerin ödenmesi ve işçinin işyerinde uğrayabileceği her türlü zarardan işverenin sorumluluğu kapsamında ayrımcılığa uğramaktadır.

Slovenya’da çalışanlar için, çalışanların işyerinde kuşatma, taciz ve şiddet gibi eylemlere karşı korunmasını sağlamak işverenin sorumluluğundadır. Çalışma ortamında kuşatma, taciz ve şiddete maruz kalan çalışanların hakları Slovenya iş kanunu ile korunmaktadır. İşyerinde isyan yaşayan çalışanların dava açma hakları vardır.

Slovenya’da insanlar haftada en az 36 saat çalışmak zorundadır. Slovenya’da ortalama çalışma haftası 40 saattir. Slovenya’da çalışan insanlar günde ortalama 8 saat ve haftada 40 saat çalışmaktadır.

Slovenya’da çalışan kişilerin yılda ortalama 20 gün ücretli izin hakkı vardır. Slovenya’da 13 resmi tatil vardır.

Slovenya’da kişilerin iş sözleşmesine göre sağlık sigortası vardır. Slovenya’da çalışan kişiler, iş sözleşmesine göre geçerli sağlık sigortası olan hastanelerde tedavi görebilirler.

Türk vatandaşlarının Slovenya’da çalışma hakları nelerdir?
Türk vatandaşlarının Slovenya’da çalışma hakkı, yabancıların çalışma hakkını koruyan Slovenya İstihdam Yasası ile düzenlenmektedir. Ücret hakları, çalışma saatleri, işyerinde kuşatma veya şiddet, çalışma koşulları ve Türk vatandaşlarının hakları İş Kanunu kapsamındadır.

Sloven işverenler, Türk vatandaşlarının işyerindeki haklarını korumakla yükümlüdür. Türk vatandaşları Slovenya’da haftada 40 saat çalışabilir. Fazla mesai yapmak isteyen Türk vatandaşları için çalışma saatleri haftada 8 saati, ayda 20 saati ve yılda 170 saati aşamaz. Yılda 170 saati aşan fazla mesailerde işveren Türk vatandaşının yazılı muvafakatini almak zorundadır. Özel durumlarda Türk vatandaşları yılda 230 saate kadar çalışabilirler. Türk vatandaşları iş günlerinde 30 dakika dinlenme hakkına sahiptir.

Slovenya’da çalışmak isteyen Türk vatandaşları, Slovenya çalışma izni almak zorundadır. Sloven çalışma izni, D kategorisi Sloven çalışma vizesi ile Slovenya’ya giriş yapıldıktan sonra alınır.

Slovenya çalışma vizesi için kişinin Slovenya İstihdam Servisi (ESS) tarafından yetkilendirilmiş bir idari birim olan Upravna Enota’ya başvurması ve gerekli vize belgelerini, iş sözleşmesini ve çalışma belgesini sağlaması gerekir. Sunulan çalışma izni belgesi onaylanırsa, Slovenya idari birimi Slovenya çalışma iznini sağlayacaktır.

Sloven işverenler, Türk vatandaşları Slovenya’ya seyahat etmeden önce Sloven çalışma izni başvurusunda bulunabilirler. Türk vatandaşları Slovenya’da şahsen çalışma izni başvurusunda bulunabilirken, başvuru sahipleri işverenleri aracılığıyla Slovenya’da çalışma izni de alabilirler.

Yurtdışında eğitim almak istiyorsanız, Eurostar, Slovenya’da çalışma vizesine başvurma konusunda tavsiyeler sunar. Eurostar danışmanları, Slovenya’da üniversite işlemleriniz için size destek sağlayacaktır…

Puanla
[OY: 3 Ortalama: 5]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1