Ne kadar sürer?
Pasaport çıkarma işlemleri kişilere zorlayıcı gibi görünse de aslında birkaç aşamalı basit işlemlerden oluşmaktadır. Pasaport için gerekli belgeler, pasaport kaç günde çıkar ya da nereye başvuru yapılır şeklindeki sorular yalnızca kafamızı meşgul eder. Ancak gerekli tüm bilgileri edindiğimiz zaman aslında tüm bunların gereksiz düşünceler olduğunu anlarız. Tek yapmamız gereken izlenecek yolu iyi bir şekilde öğrenmektedir. Zaten bu konuda görevliler de sizlere son derece yardımcı olacaktır.
Yeni Pasaport
İnsanlar farklı yerler görme ve keşfetme arzusunda olabilir. Seyahat özgürlüğü ile dilediği yere gidip görme hakkına sahiptir. Bu hak elinizden alınamaz. Herhangi bir sebeple engelleniyorsa verilen yasal kararlar doğrultusunda kalmanız gerekmektedir. Yeni yerler görmek kişilere her konuda katkı sağlayacaktır. Yeni insanlarla tanışma da yine aynı şekilde çevrenizin genişlemesine ve değerlenmesine sebep olacaktır. Kişiler yalnızca gezip görme amaçlı değil eğitim programlarına katılmak için de bulunduğu ülkeden farklı bir ülkeye geçiş yapabilmektedir. Özellikle dil gelişimi için yurtdışına çıkmak son derece önemlidir. Konuşulan ana dilleri ve onlara ek olarak farklı bir öğrenmek yine kişilerle kuracağınız alaka ile şekillenecektir.
Pasaport işlemlerini ülkemizde Nüfus Müdürlükleri yönetmektedir. Başvurularınızı ya da pasaport alma işleminizi bu kurumda gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Pasaport almadan önce yeterli vaktinizin bulunması gerekmektedir.
Pasaport Eve Ne Zaman Gelir
Ne kadar sürede çıkar ve elinizde olur tüm bu zamanları hesap ederek işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yeni ya da yenilenen pasaport ne kadar sürede çıkar ve elimizde olur konusu da çok önemli hususlardandır. Öncelikle pasaporta sahip olmanız için Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almanız gerekmektedir. Bu randevuyu telefon üzerinden ALO 199 numaralı hattan ya da internet üzerinden Randevu adresinden alabilirsiniz.
Alacağınız randevunun günü ve saati kurumun uygunluğu neticesiyle sizlere sunulacaktır. Sizler de kendinize uygun olan bir günü seçmekte dikkat etmelisiniz. Randevu günü ve saatinde sizlerden birkaç belge istenecektir. Bu belgeleri 2 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanınızın aslı, eğer varsa önceki kullandığınız pasaport ve harç, defter bedeli dekontlarıdır. Harç ve defter bedellerini yatırmanız çok önemlidir. Eğer bu işlemden muaf tutulan biri değilseniz bu şart koşulmuş bir durumdur. Alacağınız dekontun işleminizi yapan görevli tarafından ıslak imza atılarak tarafınıza verilmesi gerekmektedir. Pasaport başvurunuzu bu belgeleri teslim ettiğiniz zaman başlatmış olacaksınız. Sonrasında ise pasaportunuzun tarafınıza gelmesini bekleyeceksiniz. Acil pasaport ne zaman çıkar cevabının da bilinmesi buna göre hareket edilmesi gerekmektedir.
Pasaport kaç günde çıkar?
sorusunun yanıtına gelecek olursak belirlenmiş günler bulunmaktadır. Ancak oluşabilecek bir aksiliği göz önünde bulundurmanız da gerekebilir. Pasaport ikamet ettiğiniz adrese kargo yolu ile ulaşmaktadır. Bu süre başvurunuzdan sonraki 5 ya da 7 gün olarak belirlenmiştir. Eğer acil pasaport başvurusu yaptıysanız bu süre 3 güne kadar düşmektedir. Yurtdışından pasaport başvurusu yaptıysanız ülkenizden gönderileceği için bu süre biraz artabilir. Yurtdışı pasaport başvuruları sonrasında 7 veya 10 gün içerisinde pasaportlar sahiplerine ulaşacaktır. Pasaportlar PTT ile tarafınıza gönderilmektedir. Acil pasaport başvurularında aciliyet sebebini gösteren gerekli belgeleri de sunmanız gerekmektedir.
Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkıyor
Bazı durumlarda daha spesifik bir ülke üzerinden örnek vermek daha açıklayıcı olabilir. Bazı durumlarda öğrenci vizesi almak gerekirken bir diğer pasaport alma sebebi ziyaret vizesidir. Örneğin, Bulgaristan vize kaç günde çıkar? Başvurulan şehrin nüfus müdürlüğü yoğunluğuna göre değişmekle birlikte bir ay kadar sürmektedir. Vize ücretleri ise alınan ziyaret vize ya da talep vize başvurunuza göre değişmektedir. Öğrenci ve arkadaşımı ziyaret edeceğim sebebi dışındaki uzun süreli vizeler için Bulgaristan başkonsolosluğundan vize randevusu alınmalıdır. Bu durumlarda süre genel olarak aynı olmakla birlikte şahıs istek ve beyanlarına göre de değişiklik gösterebilmektedir.
Yorum Yap