Burs alma kriterleri

Nasıl Burs Alabilirim?

Devletin her öğrenciye sunduğu burs imkânı yurt dışında olan öğrenciler içinde geçerlidir. Ülkesinden uzak yerlerde öğrenimini tamamlamak isteyen öğrencilerin yaşam koşullarını iyileştirmek adına verilen burslarda geçerli koşullara uyan öğrenci için ödemesiz ya da ödemeli olarak verilmektedir. Kredi alımı Türkiye İstatistik Kurumu yurt içi üretici fiyat endeksine göre planlanarak gösterilmektedir.

Nasıl burs alabilirim? Karşılıksız burs için önceliği olan kişiler şehit çocukları, yakınları, engelli öğrenciler, anne babası sağ olmayan çocuklar, milli sporcular, ilk yüz içinde puan yapanlardır. Devlet zaten diğer öğrencilerin hepsine yurt içi yurt dışı fark etmeksizin burs vermektedir.

Üniversitede dikey geçiş yaparak yurt dışında eğitim alan öğrenciler, iki yılda üniversiteyi bitirip dikey geçiş sınavında başarılı olmuş öğrenciler ve daha önce burs almış öğrenciler için burslarına devam edebileceklerdir. Geçtikleri üniversitelere burs nakilleri yapılarak eğitim almaları sağlanmaktadır. Yatay geçişle üniversite değiştiren öğrencilerin nasıl burs alabilirim diye düşünmelerine gerek yoktur. Onların bursları da aynı şekilde nakil olacaktır.

İnternet aracılığı ile yapacağınız başvuruda bilgileriniz eksiksiz olmalıdır. Burs ve kredi işlemleri aynı mevzuatla ve aynı sayfadan yapılmaktadır. Burs için ayrıca özel yerlerden ve kurumlardan da başvuru yaparak eğitiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Bazı üniversite bölümlerinin ayrıca kurumlarının da açmış olduğu burs imkânı için başvuru yapmalısınız. Yaşını doldurmuş öğrenciler şahsen başvuru yapabilirler ancak yaşı küçük olanlar anne babalarının -e devlet şifreleri ile başvuru yapabileceklerdir.

Nasıl burs alabilirim diyen öğrenciler için farklı bir şansta dönüşümlü olarak aldıkları kredileri karşılıksız bursa çevirmeleri olacaktır. Eğer öğrenci başarı sıralamasında okulunda iyi dereceler yapabiliyorsa devlet kredisini karşılıksız bursa çevirmektedir. Okulu zamanında bitmeyen öğrencilerin bursları ise kesilmektedir. Aynı zamanda kayıt dondurma, üniversitenin kapatılması, herhangi bir suç işleyerek hapse girme, sürekli bir gelirle asgari ücret alarak çalışma kredi kesilmesine neden olacaktır. Bunlara ek olarak başarısızlık durumunda da burs kesintisi uygulanmaktadır. Tekrar kredi almak isteyenler için de lisansüstü eğitim şartı konulmuştur.

Bir diğer ayrıcalık olarak özel üniversitelerin vermiş olduğu burslar vardır. Sizin eğitim puanınıza ve almış olduğunuz sınav puanına göre değerlendirilecek olan burslar istediğiniz üniversitede geçerli olduğunda yarı yarıya ya da tamamını karşılamak koşuluyla okumanızı sağlayacaktır. Burslu okumak her öğrencinin hayalidir. Bunun için üniversiteden önceki eğitim hayatınızda sıkı bir ders dönemi geçirmeniz üniversite yıllarınızı daha kolay geçirmenizi sağlayacaktır. Yurtdışındaki üniversitelere geçişlerde burslu gidebilecek öğrenciler için geçiş hakkı her üniversitede olmayabilir bu yüzden ayrıntılara dikkat edilmelidir. Öğrenciye sunulan bu imkânlarda kredi alan öğrenciler işe girdikten iki yıl sonra kredilerine ödemeye başlayacaktır. Burs alanlar geri ödemesiz aldıklarından okul bittiğinde sadece bursları kesilecektir. Yurt içinde ve yurt dışındaki öğrencilerin kullanacakları imkânları garantili olarak devletten alabilmeleri gösterecekleri belgeler ile mümkün olacaktır.

#kyk #yurtdışındaburs #bursimkanları

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1