F1 Vizesi Nedir? F1 Başvuruları Nasıl Yapılır?

F1 Vizesi Nedir? F1 Başvuruları Nasıl Yapılır?

F1 Vizesi Nedir F1 Başvuruları Nasıl Yapılır

F1 Vizesi Nedir F1 Başvuruları Nasıl Yapılır

F1 vizesi ; Amerika’da lise, üniversite gibi akademik veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin alması gereken ve en çok başvurulan vize türüdür. Amerika Öğrenci Vizesi, Amerika’daki bir eğitim kurumunda tam zamanlı ders programlarına devam edecek öğrenciler için geçerlidir. Bu tam zamanlı eğitim okuldan okula değişiklik gösterebilir fakat genel olarak üniversite eğitimi için haftalık minimum 15 kredilik dersine ve dil kursu eğitimi için ise haftalık minimum 18 saatlik dil dersine karşılık gelmektedir.

F1 vizesi başvurusu yapmak için vize başvuru dosyanızda yer alması gereken en önemli belge I-20 belgesidir. Bu belge Amerika’da eğitim almak için kayıt yaptırdığınız kurumdan eğitim danışmanlığı aldığınız kurumuna gönderilir. Bu belge Amerika’da eğitim alacağınızı ve ülkeye giriş yapabileceğinizi doğrulayan bir belgedir. Belgede size ait N00 ile başlayan SEVIS numarası bulunur. SEVIS numarasına ek olarak sizin bilgileriniz, kurumun ve kayıt olduğunuz eğitim programının adı, adresler yer alır. I-20 belgeniz olmadan öğrenci vizesi başvurusunda bulunamazsınız.

F1 Vizesi yani Amerika Öğrenci Vizesi’ne sahip öğrenciler, ülkeye giriş yapmaya ve Amerika’da kayıtlı oldukları eğitim programları boyunca Amerika’da kalmaya hak kazanırlar. Yalnız dikkat edilmesi gerek bir nokta bulunur. Vize onayınızı almanız, hemen Amerika’ya giriş yapabileceğiniz anlamına gelmez.Sadece eğitiminizin başlayacağı tarihten en erken 30 gün önce Amerika’ya gidebilirsiniz.

ABD F1 Vizesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

F1 vize türüne başvurmak için en önemli belge öğrencilere Amerika’da başvurduğu tam zamanlı eğitim kurumlarından öğrenci için düzenlenmiş ve gönderilmiş olan I-20 formu’dur. Bu form olmadan F1 öğrenci vizesine başvurmak imkansızdır. Dolayısıyla vize başvurusu yapacakların bu formu muhakkak temin etmiş olmasına dikkat edilmelidir. I-20 formu başvuracak öğrencinin eğitim ve maddi durumu ile ilgili bilgileri içerir.Öğrencinin bu formu gideceği eğitim kurumundan temin edebilmesi için muhakkak o kuruma eğitim ücretini yatırması gerekmektedir. Aksi halde bu belgeye sahip olamazlar bunun yanı sıra ayrıca öğrenci eğitim hayatını da kapsayacak yaşam giderlerini de hesaplarında göstereceği finansal belgelerinin de  gideceği eğitim kurumuna göndermesi gerekmektedir. Böylelikle hem eğitim ücretini ödeyen hem de kalacağı süre boyunca yaşamsal ve konaklama masraflarını hesaplarında gösterebilen tüm öğrenciler I-20 formuna sahip olabilecekdir. F1 öğrenci vizesine ize bu belgeyi aldıktan en erken 120 gün içerinde başvuru yapabilmeye hak kazanmaktadır. Amerika Başkonsolosluğunun ya da elçiliğin sitesine girerek DS-160 formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekecektir. Bu formu doldurduğunuz sırada size bir ID numarası verilecektir. Bu numarayı not edip formu doldurmayı bitirdikten sonra vize randevusu için gerekli adımları takip ettikten sonra sizden bir hesap açmanız istenecektir. Bu hesabu açarken ID numaranızı kullanacak ve vize randevunuzu alabileceksiniz. Vize randevunuz esnasından sizden online ödeme talep edecekleri için bu aşamada kredi kartınızın yanınızda olmasında fayda olacaktır. Amerika vizeleri mülakat ile belirlendiği için mülakata giderken yanınızda tüm istenilen belgeleri hazır bulundurmanız gerekeceketir. Gerekli evrak listesi aşağıdaki gibidir;

F1, Amerika Öğrenci Vizesi İçin Hazırlanması Gereken Belgeler Nedir?

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Pasaport (Seyahatin sonlanma tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmalı, yırtılmış ve deforme sayfası olmamalıdır)

2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)

Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

DS 160 Formu (Online doldurulacak)

I-20 Formu

I-539 Formu

SEVIS I-901 ödeme dekontu.

Transkript ve diplomalar

TOEFL, SAT, GRE, GMAT gibi dil yeterlilik puanlarını gösteren belge.

Amerika’ya seyahat edecek öğrencinin masraflarını karşılayacak kişi;

Emekli ise;

Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

Emeklilik kartı fotokopisi ya da emeklilik tescil kaydı  fotokopisi

Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)

Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)

Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

SSK’lı Çalışan ise;

Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)

Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi

SGK İşe Giriş Bildirgesi

SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)

Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)

Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)

Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memuru ise;

Çalışma Belgesi

Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi

Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi

Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)

Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)

İşveren ise;

Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)

Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi

SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)

Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)

Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika F1 vize başvurusu için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikle Amerika F1 vize randevunuzda konsolosluğa sunmak için kayıt olduğunuz Amerika’daki okuldan bir I-20 Formu almanız gerekmektedir. Bu formu doldurduktan sonra Amerika’da okula kabul edildiğinize dair ( Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgileri Sistemi) ‘ne SEVIS‘e kaydolursunuz. Bu aşamada da SEVIS I-901 ödemesini yapmalısınız.

Amerika F1 vizesi ile çalışma imkanı var mıdır? F1 vizesi çalışma vizesine çevrilebilir mi?

Mezuniyet sonrası F1 vizesi ile çalışmak mümkündür. Dileyen öğrenciler mezun olduktan sonra çalışma imkanları da bulunmaktadır. İstihdam yaratmak için yaratılan bu model akademik eğitimini bitiren mezun olan öğrenciler için geçerli olacaktır. Bu kişiler, 12 aya kadar ister yarı zamanlı isterlerse tam zamanlı olarak çalışabilirler.

Amerika F1 vizesi ret durumunda tekrar başvuru yapabilir miyim?

Amerika F1 vizenizin onaylanmaması durumunda evraklar güncelliğini kaybetmediği sürece tekrar başvuru yapılabilir. Ancak her başvuruda ücretlendirmeler tekrar yapılacaktır. Bu konuda uzman danışmanlarımız size gerekli talimatları verecektir.

Amerika F1 vizesi ile Shengen bölgelerine geçiş yapabilir miyim?

Türk vatandaşları Shengen bölgelerine mevcut Amerika vizeleri ile ( B1 B2, F1, J1 gibi ) giriş yapamazlar. Ancak Amerikan vizelerinin yanında yeşil pasaport sahibi ve geçerli Shengen vizesi varsa seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Amerika F1 Öğrenci Vizesi Eğitim Alanları

  • Üniversite ya da Kolej
  • Lise
  • Özel İlkokul
  • Ruhban Okulu
  • Konservatuvar
  • Bir dil eğitim programı da dâhil olmak üzere diğer akademik kurumlar

Sık Sorulan Sorular

1-) F1 vizesi çalışma izni var mı ?

cevap : F1 vizesi ile zaten 20 saatlik çalışma hakkına sahip olan uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı da çalışabilirler. Programa başvurmak için en az 9 aydır Amerika’da yaşamak gerekirken okul tatillerinde de Amerika’da çalışmak mümkündür.

2-) F1 vize mülakatı ingilizce mi ?

cevap : J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
3-)F1 vizesi almak zor mu?
cevap : Amerika Öğrenci Vizesi Almak Zor mu? Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika’da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1