Eğitim Aldığım Ülkede Eğitiminden Sonra Kalabilir miyim?

Okul sonrasında yurtdışında yaşamak

Yurtdışında eğitim alıp, mezun olduğunuzda da aynı ülkede kalmak istiyorsanız bu konuda bazı ihtiyaçlarınız olacaktır. Öncelikle bu ülkede çalışacaksanız ve yaşamayı düşünüyorsanız bir iş bulmanız en doğrusu olacaktır. Size iş veren kişi ya da kurumun sponsorluk yapması halinde oturum iznine ve aynı zamanda çalışma iznine de başvuruda bulunmanız söz konusu olacak, işlemleriniz bu sayede çok daha kolay hale gelecektir. Ancak bu durum da ülkelere göre değişkenlik göstermektedir.

Bosna Hersek, Moldova, Kosova, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerde eğitim alıp, ardından yaşamak istiyorsanız çalışma ve oturma izni almanız çok da zor değildir. Vize uygulaması olmadığı için de ülkeye giriş çıkış yaparak kalacağınız süreyi bu şekilde de uzatmanız mümkün olabilir. Diğer yandan bu ülkelerde yaşamak istiyorsanız size en yakın Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ofislerine giderek nasıl oturum ve çalışma izni alacağınızı detaylı şekilde öğrenebilir ve danışmanlardan bu konuda profesyonel yardım alabilirsiniz. En güncel bilgileri verecek olan danışmanlar eğitim hayatınızın sonrası için de desteklerini sürdüreceklerdir.

eğitim aldığım ülkede kalmak istiyorum

Öğrenci olarak yurtdışında yaşamak, asla unutamayacağınız heyecan verici bir deneyimdir. Fiziksel, duygusal ve kültürel olarak sunacağı çok şey var. Dünyanın dört bir yanındaki birçok insan, çeşitli nedenlerle kendi ülkelerinin dışında yaşamayı tercih ediyor. İşte bunu yapmak isteyenler için bazı ipuçları.

İlk olarak, ihtiyaçlarınıza uygun iyi bir okul bulmak önemlidir. Çoğu okul, lisans, yüksek lisans ve meslek öğrencilerine kaliteli eğitim sağlamaya odaklanır. Bazı okullar ayrıca bilişim, turizm ve hukuk gibi alanlarda uzmanlık eğitimi de vermektedir. Diğer kurumlar, Çince veya Arapça gibi belirli dilleri öğretmeye odaklanır. Ayrıca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) gibi STEM konularıyla ilgilenen öğrencilere araştırma olanakları sağlayan üniversiteler de bulacaksınız. Birçok öğrenci lisenin üçüncü veya son yıllarında bir okul aramaya başlar. Hangisine devam etmek istediğinizi öğrendikten sonra okulunuza başvuracaksınız.

Yapmanız gereken bir sonraki şey, okula devam ederken nerede yaşamak istediğinize karar vermek. Çoğu okulun, öğrencilerini her dönem gönderdikleri şehirlerin bir listesi vardır. Bu, okulun sınıflarını ve yaşam düzenlemelerini yönetmesine yardımcı olur. Bazı şehirler, büyük ticaret merkezleri veya kültür merkezleri olarak statüleri nedeniyle diğerlerinden daha fazla uluslararası öğrenciye sahiptir. Gurbetçiler için popüler seçenekler New York, Londra, Paris ve Berlin’dir. Bu şehirler, kaliteli eğitim ve yaşam alanına olan yüksek talep nedeniyle pahalıdır. Ancak, daha az popüler bir bölgede veya daha düşük kaliteli bir mahallede yaşamak istiyorsanız daha ucuz konaklama yerleri bulabilirsiniz.

İyi bir okul ve yaşam yeri bulmanın yanı sıra, yurtdışında yaşarken yeni beceriler ve deneyimler kazanmaya da istekli olmalısınız. Bu, yeni hobiler geliştirmenize veya eve döndüğünüzde finansal olarak size yardımcı olabilecek bir ticaret öğrenmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, birçok yabancı öğrenci yurtdışındaki üniversitelerine geldikten sonra eğitimlerine devam etmeyi tercih etmektedir. Bu, daha sonraki bir tarihte bir lisans derecesi veya daha yüksek bir derece kazanmanıza yol açabilir. Son olarak, yurtdışında yaşayan birçok öğrenci okurken çalışır; bu onların derslerine başlayana kadar mali açıdan istikrarlı olmalarını sağlar.

Yurtdışında öğrenci olarak başarılı olmanın önemli bir parçası, bunun getirebileceği zorlukları kabul etmeye istekli olmaktır. İhtiyaçlarınız için en iyi okulu bulmaya erkenden başlamalı ve ardından size vereceği yeni deneyimleri benimsemeye hazır olmalısınız. Bundan sonra, nerede yaşamak istediğinize karar verin, böylece yeni beceriler edinmeye ve eve döndüğünüzde portföyünüzü oluşturmaya odaklanabilirsiniz. Son olarak, her zamankinden daha çok çalışın, böylece ilk etapta sizi evden uzaklaştırmak için anne-babanızın harcadığı tüm çabayı haklı gösterebilirsiniz.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1