Yurtdışında Veterinerlik Okumak
Günümüzde en çok tercih edilen bölümlerden biri veterinerliktir. Ülkemizde üniversite eğitimi için sınava girmeli ve veterinerlik bölümünün en düşük taban puanını tutturmalısınız. Aksi takdirde bu bölümde eğitim alamazsınız. Yükseköğrenim sistemimiz bu şekilde eğitim fırsatı sunmaktadır. Ancak yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler herhangi bir üniversite giriş sınavına dahil olmak zorunda kalmamaktadır. Uluslararası Lizbon anlaşması ve Bologna sürecine dahil olmamız bize önemli bir avantaj sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bu anlaşmalara dayanarak sınavsız bir şekilde yurtdışında yer alan üniversitelerde eğitim alabilmektedirler. Anlaşmalar sonucunda sınavsız olarak Avrupada veterinerlik eğitimi almak artık hayal değil.
Birçok ülkede herhangi bir sınav şartı olmadan üniversitelere kabul alınabilmektedir. Üstelik ülkelerin birbirinden kaliteli devlet ya da özel üniversiteleri tercih edilebilmektedirler. Üniversitelerin büyük bir kısmı not ortalaması gibi şartlarda aramamaktadırlar. Yurtdışında uygulama ağırlıklı eğitimlere önem verilmektedir. Öğrenciler burada her türlü olanak dahilinde öğrenim görmekte ve kaliteli eğitimi ekonomik fiyatlara sağlayabilmektedirler. Sembolik yıllık harç ücretleri ile devlet üniversitelerinde siz de yerinizi ayırtabilirsiniz. Bu üniversitelerde alacağınız eğitimler ülkemizde YÖK tarafından tanınmaktadır. Bu konuda dilekçe ile başvuruda bulunun Yükseköğretim kurumundan kendi adınıza tanınırlık onayı alabilirsiniz. Bir üniversite YÖK tarafından tanınıyorsa denklik başvuru hakkınız var demektir. Böylece okulunuz bittiğinde diplomanız, ders içerikleriniz ile birlikte YÖK’e başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha sonrasında almış olduğunuz eğitim akademik komisyon tarafından değerlendirilecektir. Türkiye’de ki veterinerlik fakültelerinin müfredatında olan ancak sizin üniversitenizin müfredatında yer almayan dersler olabilir. Bu dersleri ülkemizde veterinerlik fakültelerinden birinde özel öğrenci statüsünde alabilirsiniz.
Yurtdışında Veterinerlik YÖK diploma denkliği
Avrupa Üniversite eğitimi sonrasında denklik almak tamamen size bağlıdır. Eğitim aldığınız üniversitede eksik olan derslerinizi YÖK’ün komisyon kararı sonucunda tamamladıktan sonra mesleki bir sınavdan geçmeniz gerekebilir. Ancak bu Yükseköğretim kurumunun kararına bağlıdır. Yani, komisyon hakkınızda sınav kararı almayabilir. Bu tamamen eğitim dosyanızı inceleyen akademik kurul kararına göre şekillenmektedir. Öğrenci olarak yapmanız gereken tek şey eğitim gördüğünüz alana tam anlamıyla hakim olmaktır. Süreç aslında zor değildir. Sadece kişinin bireysel ders çalışma disiplini ve eğitim aldığı alana gerçekten ilgi duyup duymadığı ile ilgilidir. Yurtdışında Veterinerlik YÖK diploma denkliği öğrenciler tarafından sağlandıktan sonra Veterinerlik mezunlarımız ülkemizde devlet hastanelerinde çalışabilir; kendi özel kliniklerini de rahatlıkla açabilirler.
Avrupada Veterinerlik Eğitimi Nasıl Alınır?
Sizde yurtdışında eğitim almak için acele edin ve istediğiniz mesleğin diplomasına sahip olabilme fırsatına sahip olun. Yurtdışında Veterinerlik YÖK diploma denkliği hayal değil. Sadece kendi alanınız ile ilgili olarak kendinizi yetiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca dileyen öğrenciler yurtdışında da çalışabilmektedir. Her ülkenin denklik yönetmeliği farklıdır. Çalışmak istediğiniz ülkenin dilini bilmeniz ve denklik ile ilgili şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Yurtdışı eğitim tüm cazibesi ve ekonomik fiyatları ile sizleri bekliyor. Karar verin ve bizlerle iletişime geçerek sınavsız eğitim alabileceğiniz üniversiteler hakkında ayrıntılı bilgi sahip olun.
Yorum Yap